Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Yhtiökokousopas > Palkkioista päättäminen

Yhtiökokousopas_logo_pieni.JPG

Katso video aiheesta,
klikkaa kuvaa!

palkkiot.jpg

Hallituspalkkio -kyselyn
tulokset 9/2011
- klikkaa auki diat

Lakineuvonta käytössä
Kiinteistöliiton palveluna

Osakkaat 0600-01122
ma-to klo 12-16, hinta
1,98 euroa/min+pvm/mpm

Kiinteistöliiton jäsentalon
hallitukset ja isännöitsijät
ma-to 9-15, pe 10-15
(09) 1667 6300, ei maksua
eli sisältyy jäsenyyteen

Hallituksen, tilintarkastajien ja toiminnantarkastajien palkkiot

Yhtiökokous päättää taloyhtiön hallitukselle maksettavista palkkioista, samoin kuin tilintarkastajille ja toiminnantarkastajille maksettavista palkkioista.

Hyvä halintotapa taloyhtiössä -suosituksessa mainittu taso (2011) hallituksen puheenjohtajan palkkioksi on 100-150 euroa/kokous ja hallituksen jäsenen palkkioksi 60-80 euroa/kokous. Hallitusten palkkiot ovat kovin vaatimattomia verrattuna tehtävän edellyttämään ajankäyttöön sekä vastuuseen. Taloyhtiön kannattaa omalta kohdaltaan harkita millaiset palkkiot ovat sopivia huomioiden taloyhtiön tilanne ja hallituksen tehtävien vaativuus. Myös kuukausipalkkio etenkin puheenjohtajan osalta voi monesti olla perusteltu, sillä puheenjohtaja hoitaa tehtäviä paljon kokousten ulkopuolellakin.

Tilintarkastajilla tarkoitetaan ammattimaisia KHT- ja HTM -tilintarkastajia ja heille yleensä päätetään yhtiökokouksissa maksaa palkkio laskun mukaan. Yleensä laskut ovat kohtuullisia, toki hyvä voi olla varmuuden vuoksi tiedustella kustannustasoa etukäteen ennen tilintarkastajan valintaa, niin ei tule yllätyksiä.

Toiminnantarkastaja on yleensä osakkaiden keskuudesta valittu henkilö ja myös hänelle on asiallista päättää maksaa palkkio toiminnantarkastuksen suorittamisesta.