Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Yhtiökokousopas > Kunnossapitotarveselvitys

Yhtiökokousopas_logo_pieni.JPG

Katso video aiheesta,
klikkaa kuvaa!

kunnossapito.jpg

Lakineuvonta käytössä
Kiinteistöliiton palveluna

Osakkaat 0600-01122
ma-to klo 12-16, hinta
1,98 euroa/min+pvm/mpm

Kiinteistöliiton jäsentalon
hallitukset ja isännöitsijät
ma-to 9-15, pe 10-15
(09) 1667 6300, ei maksua
eli sisältyy jäsenyyteen

Kunnossapitotarveselvitys esitettävä vuosittain yhtiökokouksessa

Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että taloyhtiön hallitus esittää vuosittain varsinaisessa yhtiökokouksessa - nimenomaan tilinpäätöskokouksessa - kirjallisen selvityksen seuraavien viiden vuoden kunnossapitotarpeesta. Kunnossapitotarveselvitykselle ei laki aseta mitään määrämuotoa.

Kunnossapitotarveselvityksen pohjalta käydään keskustelua seuraavan viiden vuoden kunnossapidon tarpeesta, joka vaikuttaa olennaisesti yhtiövastikkeisiin. Selvityksen perusteella ei kuitenkaan tehdä varsinaisia päätöksiä korjaushankkeiden käynnistämisestä.

Kiinteistöliitto on luonut lomakkeen, jonka avulla taloyhtiöiden hallitukset ja isännöitsijät voivat laatia yhtiökokoukselle esitettävän selvityksen kunnossapitotarpeista. Ohessa on täytettävä lomake word-muodossa niin suomeksi kuin ruotsiksi.

Lomaketta täytettäessä kuhunkin harmaaseen kenttään kirjoitetaan omaa taloyhtiötä koskevat tiedot. Tietoja täytettäessä tulee huomioida se, että mikäli hallituksen esitys poikkeaa esim. kuntoarviossa mainitusta, on hyvä kirjoittaa sille hallituksen perustelu kohtaan "Muu selvitykseen liittyvä informaatio".

Lomakemallit Kiinteistöliitolta jäsentaloyhtiöiden käytettäväksi (edellyttää kirjautumista):