Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Yhtiökokousopas > Kokouksen järjestäytyminen

Yhtiökokousopas_logo_pieni.JPG

Katso video aiheesta,
klikkaa kuvaa!

kokousvirkailijoidenvalinta.jpg

Lakineuvonta käytössä
Kiinteistöliiton palveluna

Osakkaat 0600-01122
ma-to klo 12-16, hinta
1,98 euroa/min+pvm/mpm

Kiinteistöliiton jäsentalon
hallitukset ja isännöitsijät
ma-to 9-15, pe 10-15
(09) 1667 6300, ei maksua
eli sisältyy jäsenyyteen

Kokouksen alussa valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja kokousvirkailijat

Kokouksen avaa normalisti taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Toki avauksen voi suorittaa puheenjohtajan poissaollessa myös joku hallituksen jäsenistä tai isännöitsijä. Kokouksen alussa suoritetaan kokouksen järjestäytyminen eli valitaan yhtiökokoukselle puheenjohtaja sekä nimetään kokoukselle sihteeri, valitaan ääntenlaskijat ja pöytäkirjantarkastajat.

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi pyydetään esityslistan tässä kohdassa tekemään ehdotuksia. On melko tavanomaista, että hallituksen puheenjohtaja toimii myös yhtiökokouksen puheenjohtajana. Myös joku toinen kokouksen osallistujista voidaan valita kokouksen puheenjohtajaksi. Joskus puheenjohtajaksi kutsutaan yhtiön ulkopuolinen asiantuntija eli esim. Kiinteistöliiton lakimies tai paikallinen asianajana taikka joku muu asiantuntija.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu kutsuu kokouksen sihteeriksi yleensä taloyhtiön isännöitsijän. Myös joku toinen voidaan valita sihteeriksi, mutta se on poikkeuksellista.

Normaalisti yhtiökokoukselle valitaan lisäksi kaksi (2) ääntenlaskijaa sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Jos ei ennakoida kokouksessa tulevan äänestyksiä, voidaan samat henkilöt valita molempiin tehtäviin. Mikäli on odotettavissa useitakin äänestyksiä, voi olla paikallaan valita eri henkilöt ääntenlaskijoiksi ja eri henkilöt pöytäkirjantarkastajiksi.