TaloyhtioNet muuttaa 2017

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Kiinteistöyhtiön arvonlisäverotus

Kirja käy läpi tilanteet, joissa taloyhtiö voi hyötyä arvonlisäverovelvollisuudesta, sekä opastaa arvonlisäverovelvolliseksi hakeutumisessa. Lue lisää ja tilaa...

kiinteistoyhtion_arvonlisaverotus.jpg

Verotus

Taloyhtiöt ovat yhtiöitä, mutta niiden tuloverotus tapahtuu tuloverolain mukaan. Taloyhtiöiden ei eräissä tapauksissa tarvitse antaa veroilmoitusta. Taloyhtiön verotukseen vaikuttavat mm. tuloverolaki, varallisuusverolaki, kiinteistöverolaki, arvonlisäverolaki ja laki asuintalovarauksesta verotuksessa.

Verolainsäädäntöä uudistetaan usein ja lisäksi verotukseen liittyy verohallinnon päätöksiä ja ohjeita, joita verovelvollisen on noudatettava. Verohallinnon sivuilla on näitä ohjeita ja sieltä löytyy myös verotuksessa tarvittavia lomakkeita. Verohallinnon sivujen osoite on www.vero.fi

Taloyhtiöiden verotettavan tulon määräytymisestä, rahastoinnista, asuintalovarauksista, arvonlisäverotuksesta, verotusarvon määräytymisestä ja veroilmoitusmenettelystä löytyy lisätietoa laajemmin aihetta koskevista kirjoista sekä koulutustilaisuuksista. Näille sivuille on koottuna perustietoja asioista ja siitä mitä taloyhtiöissä tulee verotuksellisesti ottaa huomioon.

Kiinteistöyhdistyksiin kuuluvien taloyhtiöiden hallituksen jäsenten, isännöitsijöiden ja tilintarkastajien käytettävissä on maksuton talous- ja veroneuvonta, jonka käyttöoikeus kuuluu jäsenmaksuun. Lisätietoja jäsenyydestä saat alueellasi toimivalta kiinteistöyhdistykseltä, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.kiinteistoliitto.fi/jasenet/.