TaloyhtioNet muuttaa 2017

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Tilaajavastuu

Tilaajavastuulaki koskee myös taloyhtiöitä

Tilaajavastuulaki edellyttää, että tilaaja selvittää seuraavat tiedot käyttämistään urakoitsijoista ja palveluntuottajista: selvitys ennakkoperintärekisterimerkinnästä,työnantajarekisterimerkinnästä ja arvonlisäverovelvollisten rekisterimerkinnästä, kaupparekisteriote, selvitys siitä, ettei yrityksellä ole verovelkarekisteriin merkittyä verovelkaa ja jos on verovelkaa, selvitys verovelan määrästä (verovelkatodistus), todistukset työntekijöiden eläkevakuutusten ottamisesta ja maksujen suorittamisesta tai selvitys erääntyneiden eläkevakuutusmaksujen maksusopimuksesta, selvitys sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista sekä selvitys työterveyshuollon järjestämisestä. Rakennustoiminnassa vaaditaan lisäksi selvitys tapaturmavakuutusten ottamisesta.

Taloyhtiöllä tilaajana on velvollisuus noudattaa tilaajavastuulakia ja kätevimmin tiedot löytyvät Tilaajavastuu.fi -verkkopalvelusta. Tilaajavastuu.fi-palvelu tarjoaa tarvittavat työkalut tilaajavastuulain rutiinien hoitamiseen. Palvelusta taloyhtiö saa tilaajavastuulain edellyttämät raportit sähköisesti pdf-muodossa.

Tilaajavastuulain edellyttämien raporttien lisäksi palvelu tulkitsee lain edellyttämät kohdat puolestasi ja ilmoittaa selkeästi onko raportti kunnossa vai ei. Tilaajavastuu.fi:n Luotettava Kumppani -ohjelmassa mukana olevien yritysten raportit voi ladata maksutta rekisteröitymällä Raportit -palvelun käyttäjäksi. Palvelu on suunnattu taloyhtiöille ja yrityksille eli työn tilaajille. Rekisteröinnin yhteydessä vaaditaan y-tunnus.

Lisätietoa:

www.tilaajavastuu.fi