Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
Etusivu Ajassa Asuminen Hallinto Lakitieto Talous Hoito ja kunnossapito Peruskorjaus ja remontointi Talotekniikka Jäsensivut
Etusivu > Talous > Ajankohtaista > Kiinteistöalan toimihenkilö-tes:n soveltaminen isännöintialalla

Kiinteistöalan toimihenkilö-tes:n soveltaminen isännöintialalla
Muu tiedote, julkaisupäivä 16.5.2011

Kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus on valtakunnallinen ja sitä sovelletaan kiinteistöpalvelualalla palveluteknisissä sekä hallinnollisissa ja muissa toimistotehtävissä toimiviin toimihenkilöihin. Sopimus ei koske yrityksen johtoa, itsenäisten osastojen tai yksiköiden johtoa sekä vastaavantasoisessa esimiesasemassa olevia toimihenkilöitä, jotka edustavat työnantajaa tämän työehtosopimuksen piirissä olevien toimihenkilöiden työsuhteiden ehtoja määriteltäessä.

Sopijaosapuolten yhteisen näkemyksen mukaan toimihenkilöiden työehtosopimusta sovelletaan toimihenkilöihin, jotka työskentelevät yrityksessä tai yhteisössä, jonka toimialana on

  • ­kiinteistönhuolto
  • puhdistus- ja siivouspalvelut
  • toimitilapalvelut
  • isännöinti tai muu kiinteistöjen hallinnointi
  • kiinteistönomistus

Isännöintitoimialan osalta tässä tarkoitetuksi toimihenkilöiksi katsotaan isännöintitoimistojen toimistohenkilökunta (esim. kiinteistösihteerit, talous- ja palkkahallinnon tehtävissä toimivat toimihenkilöt). Työehtosopimusta ei sovelleta isännöitsijöihin.

Työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunta on vahvistanut, että kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus on soveltamisalallaan työsopimuslaissa tarkoitetulla tavalla edustava ja siten yleissitova työehtosopimuksen voimaantulosta 1.6.2003 lukien. Yleissitovuus harkinnassa on huomioitu isännöintialan yritykset osana laajempaa kiinteistöalaa. Vain isännöitsijä-nimikkeellä toimivat henkilöt on erikseen poissuljettu.

Kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus on siten yleissitova myös isännöintialalla ja yritysten on toimihenkilöidensä työsuhteissa noudatettava työehtosopimuksen vähimmäisehtoja.

Lähde ja lisätietoja: Kiinteistöpalvelut ry ja Ammattiliitto Pro

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Valtioneuvoston Työneuvosto on...

Heikki Tahvanainen | 19.10.2012 13:44:00

Valtioneuvoston Työneuvosto on 23.3.2012 antanut lausunnon TN 1448-12, jonka mukaisesti isännöitsijät ja tekniset isännöitsijät ovat työntekijöitä, joita koskee mm. työaikalain määräykset. Perusteena mm. esimiesaseman puuttuminen, ei mahdollisuutta vaikuttaa mitä toimeksiantoja vastaanotetaan, ketä palkataan ja irtisanotaan jne. Kannattaa tutustua.

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla