Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Luotettavat sähkömiehet löydät Löydä sähkömies -palvelusta

Luotettavat sähkömiehet löydät Löydä sähkömies -palvelusta

Kiinteistön sähköjärjestelmät

Sähköistys on olennainen osa kiinteistön talotekniikkaa.

Sähköistyksellä on suuri vaikutus talon toimivuuteen ja asuinmukavuuteen, joten sen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon kannattaa kiinnittää huomiota.

Sähkötyöt eivät ole jokamiehenoikeus, ja useimpiin sähkötöihin tarvitaan alan ammattilainen. Turvallisuuden lisäksi tällöin varmistuu sähköistyksen tarkoituksenmukaisuus sekä töiden sujuminen.

Kun on kyse laajasta remontista, kannattaa teettää kunnollinen sähkösuunnitelma ammattilaisella. Suunnitelma takaa sähköistyksen toimivuuden.

Sähköistyksellä voidaan monella tapaa vaikuttaa talon viihtyisyyteen. Valaistuksella ja sähköpisteiden sijoittelulla on suuri rooli myös talon toimivuudessa. Ulkoalueiden valaistuksella luodaan turvallinen ympäristö.

Lisätietoja sähköisestä talotekniikasta ja kiinteistöjen sähkötöiden tilaamisesta löydät Sähköala.fi -sivuilta sekä Löydä sähkömies -palvelusta.
Sähköremontti putkiremontin yhteyteen

Lähestyvä putkiremontti on taloyhtiön asukkaille aina epämiellyttävä tilanne. Kustannusten pelossa ja remontin aiheuttaman vaivan keskellä "lisätöiden" tilaaminen ei äkkiseltään kuulosta houkuttelevalta ajatukselta.

Tästä huolimatta kiinteistön sähkö- ja telejärjestelmän uusiminen on helpointa, edullisinta ja järkevintä toteuttaa muun linjasaneerauksen yhteydessä.

Kiinteistön sähköjohdoille lasketaan yleensä sama elinikä kuin vesi- ja viemäriputkille, eli noin 50 vuotta. Tätä vanhempikin sähköjärjestelmä saattaa olla vielä turvallinen käyttää, mutta nykyajan vaatimuksia puolen vuosisadan ikäinen sähköistys ei enää mitenkään vastaa.

Maadoittamattomat pistorasiat eivät ole turvallisuudeltaan läheskään samaa luokkaa maadoitettujen, vikavirtasuojilla varustettujen pistorasioiden kanssa, eikä vanhojen talojen pistorasioiden määrä ole yleensä läheskään riittävä.

Sähköala.fi:n artikkeleita taloyhtiöiden sähköremonteista =>