TaloyhtioNet muuttaa 2017

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Taloyhtiön pieni huoltokirja

Tiivis opas antaa ohjeet ja aikataulun taloyhtiön vuosittaisiin huolto- ja korjaustehtäviin. Opas toimii taloyhtiön kunnossapidon muistivihkona tai huoltokirjana, mikäli yhtiöllä ei sellaista ennestään ole. Lue lisää ja tilaa...

taloyhtion pieni huoltokirja_www.jpg

_______________________________________________

Rakennustieto_logo_160.jpg

LVI 01-10541 LVV-kuntotutkimus. Tilaajan ohje

Ohjeessa esitetään mm. LVV-kuntotutkimuksen käyttö, laajuus, tilaaminen ja raportointi ja korostetaan LVV-kuntotutkijan pätevyysvaatimuksia sekä tilaajan omaa panosta LVV-kuntotutkimuksen onnistumisessa.

LVI 01-10424 Kiinteistön tekniset käyttöiät ja kunnossapitojaksot

Tässä ohjeessa esitetään kiinteistön rakenteiden, rakennusosien, aluerakenteiden ja LVIA-järjestelmien ja -laitteiden keskimääräiset tekniset käyttöiät, tarkastusvälit, huoltovälit ja kunnossapitojaksot.
Tietoja voidaan käyttää mm. kuntoarvioissa, kuntotarkastuksissa, energiakatselmuksissa, kuntotutkimuksissa ja kunnossapidon suunnitteluun sekä hankesuunnitteluun ja elinkaaren määrittelyyn.

Rakennustieto_logo_160.jpg

LVI-kortistossa on hyvän rakennustavan mukaiset talotekniikan suunnittelun, rakennuttamisen ja toteutuksen ohjeet.

Lämmitysjärjestelmät

Asumismukavuuden ja viihtyvyyden kannalta asumislämpötilalla on suuri merkitys. Asunnoissa hyvä lämpötilataso on 21-22 astetta. Asuinkerrostaloissa kaupunkialueilla talokohtainen lämmitys hoidetaan ns. lämpöjohtoverkoston avulla, johon lämpö saadaan kauko- tai aluelämmitysverkostosta.

Lämmitystä käsitteleville sivuille ovat sisältöä tuottaneet mm. Danfoss LPM ja Talokeskus.