Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

ppo-elektroniikka_logo.jpg - pienennetty

Kameravalvonta taloyhtiöissä

Hyvin suunniteltu ja oikein toteutettu kameravalvonta tuo taloyhtiöihin turvaa ja turvallisuutta. Valvontakameroiden avulla ehkäistään ja selvitetään varkauksia ja ilkivaltaa sekä estetään henkeä uhkaavia tilanteita. Kameroiden olemassaolo lisää asukkaiden turvallisuuden tunnetta ja viihtyisyyttä.

Kameravalvonta toka kuva PPO-Elektroniikka Oy.JPG

Kameravalvonnan suunnitteluvaiheessa on kartoitettava huolella tarve. Ammattitaitoisen ja vastuullinen asiantuntijayritys laatii turvakartoituksen, jonka pohjalta voi lähteä toteuttamaan projektia.

Taloyhtiön hallitus voi päättää budjetin raameissa valvontakameroiden hankkimisesta. Tallentavasta kameravalvonnasta tulee ilmoittaa näkyvästi selkeillä kylteillä.

Rikoslaissa säädetään kameroiden käyttämisestä ja sijoittelusta sekä tallenteiden säilytyksestä. Kameroiden tallenteet kuuluvat henkilötietolain (523/1999) piiriin. Taloyhtiön tilojen kameravalvonta tulee toteuttaa henkilötietolain säännöksien mukaisesti. Asukkaita tulee informoida, miten ja miksi kameravalvontaa tehdään. Kuvamateriaali tulee säilyttää asianmukaisesti vain ennalta sovittujen henkilöiden hallinnassa.