TaloyhtioNet muuttaa 2017

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

tv_banneri2.gif

ya_kopiointipalvelu_170.jpg

Ennen vuotta 1994 valmistuneiden kiinteistöjen yhteisantenniverkkokaaviot saatavilla.

asuinkiinteiston_tietoliikenneverkon_uudistaminen_2014_kansi.jpg

Antenniverkko on osa taloyhtiön monipalveluverkkoa, jonka toteutusta käsitellään vuonna 2014 julkaistussa Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -oppaassa. Voit lukea oppaan PDF-muodossa kuvaa napsauttamalla.

Antenniverkot

Antenniverkon taajuudet muuttuvat vuoden 2016 loppuun mennessä. Muutokset tehdään alue kerrallaan ja ne alkoivat heinäkuussa 2015 Pohjois-Suomesta. Muutokset edellyttävät taloyhtiön päävahvistimen säätöä tai uudistamista. Päävahvistin on säädettävä uusille taajuuksille, kun muutos tapahtuu. Tarkasta päävahvistimen kunto ajoissa. Muutos ei koske kaapeli-tv-kiinteistöjä.

Lisätietoja ja toimintaohjeita muutoksia varten on koottu Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n sivuille sekä Digitan taajuusmuutossivuille.

Nykyaikainen kiinteistön antennijärjestelmä takaa täydet digitaaliset palvelut.

Kun kiinteistö on varustettu omilla antenneilla, kiinteistön antennijärjestelmä muodostuu kolmesta osasta

  • antenniverkko
  • päävahvistin
  • antennit ja mastorakenteet

Antenniverkon suorituskyky riippuu verkon topologiasta ja taajuusalueesta. Tähti 1000 -verkko soveltuu antennilla vastaanotettavien maanpäällisen verkon tv-palvelujen jakelujärjestelmäksi sekä kaapeli-tv-verkon palvelujen välittämiseen.

Vanhoissa taloyhtiöissä on edelleen käytössä ketjumaisia antenni-järjestelmiä, joiden uusiminen tähti 1000 -verkoksi on suositeltavaa esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Yksityiskohtaista tietoa antennijärjestelmistä ja kiinteistön tv-jakelusta sekä alan asennusliikkeiden ja laitetoimittajien yhteystiedot löytyvät Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n sivustolta.