Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Ryhmäkorjaus

Ryhma¨korjaukset300px.jpg

Ympäristöministeriö logo 2014.jpg

Isännöintiliito logo 2014.jpg

Rakennusteollisuus RT logo 2014.jpg

RIL logo 2014.jpg

Taloyhtiöiden yhteiset ryhmäkorjaukset

Ryhmäkorjaus tarkoittaa sitä, että useat taloyhtiöt suunnittelevat ja toteuttavat korjaushankkeensa yhdessä. Taloyhtiöiden yhteisillä ryhmäkorjauksilla voidaan saada säästöjä, laatua ja varmuutta.Ryhmäkorjausesite pdf-muodossa - klikkaa tästä!

Tärkein edellytys yhteistyölle on taloyhtiöiden samankaltainen korjaustarve. Eniten hyötyä ryhmäkorjaamisesta voidaan saavuttaa saman ikäkauden taloissa, joissa on samankaltaisia rakenteita ja tehdään esimerkiksi putki- tai julkisivuremontti ryhmäkorjaushankkeena.

Aloitteen ryhmäkorjauksesta voi tehdä esimerkiksi yksittäisen taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä, joka keskustelee asiasta ensin omassa taloyhtiössä sekä ottaa sen jälkeen yhteyttä muiden taloyhtiöiden edustajiin käynnistäen keskustelun yhteistyöstä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa taloyhtiöt etsivät yhteistyön mahdollisuuksia, sen parempi yhteistyön onnistumisen kannalta.

Ryhmäkorjaus ei rajoita taloyhtiön itsenäistä päätöksentekoa. Jokainen taloyhtiö tekee itsenäisesti sopimuksen suunnittelijoiden ja valittujen urakoitsijoiden kanssa.