HTHJ-verkkokurssi

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Asunto-osakeyhtiölaki - Kommentaari

Kolmiosainen kirja esittelee asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) pykälä pykälältä ja antaa ohjeet lain tulkintaan. Käsiteltyjä asioita havainnollistetaan oikeustapausten ja esimerkkien avulla. Lue lisää ja tilaa...

Asunto-osakeyhtiölaki kommentaari.png

Asunto-osakeyhtiölaki

Asunto-osakeyhtiölaki, sen voimaanpanolaki sekä VNA osakehuoneistojen pinta-alan mittaustavasta ja isännöitsijäntodistuksesta yksissä kansissa. Lue lisää ja tilaa...

Asuntoosakeyhtiolaki_4p_verkko_72dpi_380x539.jpg

Asunto-osakeyhtiölaki

Taloyhtiöiden toiminnassa kaikkein keskeisin laki on asunto-osakeyhtiölaki. Asunto-osakeyhtiölain uudistus tuli voimaan 1.7.2010. Uudessa laissa otetaan huomioon taloyhtiöiden ja osakkaiden muuttuneet tarpeet. Muutosten tarkoituksena oli lisätä asunto-osakeyhtiömuotoisen asumisen turvallisuutta ja tehokkuutta sekä kannustaa osakkaita pitämään huolta huoneistoistaan. Uuden lain oli tarkoitus myös selventää päätöksentekoa, mikä edistää tarpeellisten rakennustöiden käynnistämistä taloyhtiöissä.

Lakimuutokset toivat muutoksia kaikkien suomalaisten taloyhtiöiden toimintaan. Siksi on olennaisen tärkeää, että taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä ovat hyvin perehtyneet näihin muutoksiin. Kiinteistöliitto ja kiinteistöyhdistykset ovat taloyhtiöiden tukena ja apuna lakimuutoksen vaikutusten huomioimisessa.

Asunto-osakeyhtiölaista ja sen vaikutuksista järjestetään koulutustilaisuuksia, joista löytyy tietoa Kiinteistöliiton ja Taloyhtio.netin tapahtumakalentereista sekä kiinteistöyhdistyksen jäsentiedotteista.

Lisätietoja lakimuutoksista antaa Kiinteistöliiton lakineuvonta:

  • Suomen Kiinteistöliiton lakineuvonta jäsenille, numerossa (09) 1667 6300 ma-to klo 9-15, pe 10-15
  • Kiinteistöliiton lakineuvonta ei-jäsenille, numerossa 0600 01122, ma-to klo 12-16