Kiinteistölehti koko hallitukselle

TaloyhtioNet muuttaa 2017

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Turvallinen taloyhtiö

Uutuuskirja opastaa kiinteistön turvallisuuden tarkastamisessa (mm. pihat, yhteiset tilat, tekniset tilat). Mukana valmis tarkastuslista, jonka voi liittää pelastussuunnitelmaan. Lue lisää ja tilaa...

Turvallinen_taloyhtio_2014.jpg

Henkilöturvallisuus kiinteistöalalla -koulutus

Lisätietoja Kiinteistöalan Koulutuskeskuksesta www.kiinko.fi.

Rakennustieto_logo_160.jpg

KH-ohje vesikaton talviturvallisuuden parantamisesta

KH-ohjeessa KH 13-00507 Vesikaton talviturvallisuuden parantaminen käsitellään mm. peltisten harjakattojen lumi- ja jäätilanteen valvontaa ja lumenpudotusta sekä annetaan ohjeita katolla liikkumisesta, kattoturvalaitteista ja vaara-alueiden eristämisestä. Ohje on tarkoitettu kiinteistönomistajille ja isännöitsijöille, kiinteistöpalvelu- ja lumenpudotusyrityksille.

Lue lisää »

Turvallisuus ja pelastussuunnitelma

Turvallisuusnäkökulma jää asuinkiinteistöjen omistajilta helposti vähemmälle huomiolle, vaikka kysymys on erittäin tärkeästä asiasta. Turvallisuutta ryhdytään korostamaan vasta sitten, kun kiinteistöä kohtaa tulipalo tai jotain muuta hälyttävää. Turvallisuusasiat painottuvat taloyhtiöissä pääasiassa palo- ja sähköturvallisuuteen sekä muiden yleisten hätä- ja poikkeustilanteiden hallintaan ja väestönsuojeluun.

Taloyhtiöissä tulee olla pelastussuunnitelma (ex-turvallisuussuunnitelma), jossa varaudutaan ennalta arvaamattomiin, asuinkiinteistöä ja kiinteistön käyttäjiä eli asukkaita kohtaaviin vaaratilanteisiin. Pelastussuunnitelma -kohdasta löytyy opastus ja lomakkeita pelastussuunnitelman tekoon.

Turvallisuusosion alta löydät yleistä tietoa, miten taloyhtiössä tulee turvallisuusasiat huomioida. Lisätietoa löytyy lisäksi mm. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:n sivuilta www.spek.fi.

Talokeskus tarjoaa kiinteistöjen vastuuhenkilöiden perehdyttämistä kiinteistöturvallisuuteen ja pelastussuunnitelmaan sekä poistumisharjoitusten ja alkusammutuskoulutuksen järjestämistä kiinteistön käyttäjille.