Lupapiste

HTHJ-verkkokurssi

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Hallinto

Hallituksen tehtävät ja vastuut

Tiivis opas käy läpi taloyhtiön hallituksen tehtävät ja opastaa hallituksen toiminnan käytännön järjestämisessä. Lue lisää ja tilaa...

HallituksenTehtavatJaVastuut_verkko_72dpi_380x539px.jpg

VastuunjakotaulukkoPlus 2017

Kaipaatko tietoa osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuista? Tarkista ne helposti VastuunjakotaulukkoPlussasta! Kirjassa on myös runsaasti tapausesimerkkejä ratkaisuineen ja tietoa vakuutusten korvausperiaatteista. Lue lisää ja tilaa...

VastuunjakotaulukkoPlus2017_verkko_72dpi_380x539px.jpg

______________________________________

Isännöitsijän ammattitutkintokoulutus

Koulutuksen tavoite on antaa opiskelijalle perusvalmiudet normaalien asuinkiinteistöjen hallinnollisten isännöitsijätehtävien hoitamiseen sekä valmentaa opiskelijaa osallistumaan valtakunnalliseen isännöitsijän ammattitutkintoon ja suorittamaan tutkinto hyväksytysti. Linkki KIINKOn sivuille.

________________________________________

huoneiston_hallintaanotto.png

Hyödyllinen opas huoneiston hallintaanottamiseen

Ohjeistusta huoneiston hallintaanoton eri vaiheisiin, asiaan liittyvät säännökset ja niiden soveltamista käytännön ongelmatilanteisiin. Runsaasti esimerkkejä. Kirja on tarkoitettu ammatti-isännöitsijöiden ja lakimiesten tehokkaaksi työkaluksi. Liitteinä hyödyllisiä asiakirjamalleja.

Lue lisää ja tilaa

Hallinto

Asunto-osakeyhtiön ylin päättävä toimielin on yhtiökokous, joka muodostuu yhtiön osakkeenomistajista. Yhtiökokous päättää yhtiön kannalta tärkeimmistä asioista, kuten yhtiövastikkeesta, vastuuvapauksista jne. Yhtiökokous myös valitsee yhtiölle hallituksen.

Hallitus huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista. Yhtiöjärjestys määrää hallituksen jäsenten lukumäärän ja toimikauden.

Hallituksen on valittava yhtiölle isännöitsijä, jos yhtiöjärjestyksessä määrätään, että yhtiöllä on isännöitsijä, tai jos yhtiökokous niin päättää. Isännöitsijän tehtävänä on hallituksen ja yhtiökokouksen päätösten toimeenpano. Toisaalta isännöitsijällä on itsenäinen toimivalta päättää yhtiön juoksevaan hallintoon kuuluvista asioista.

Yhtiökokous valitsee yhtiölle tilintarkastajan tai tilintarkastajat. Tilintarkastajien lukumäärä ja toimikausi ilmenevät yhtiöjärjestyksestä. Osakkeenomistajien luottamusmiehinä tilintarkastajat tarkastavat yhtiön tilinpitoa ja hallintoa sekä raportoivat tästä yhtiökokoukselle.