Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu > Blogit

Esteetön taloyhtiö 2012

Helin hissiblogi 2 12.12.2011, 10:36
Vuonna 2012 jokainen taloyhtiön asukas pääsee liikkumaan kotitalossaan esteettömästi. Kadulta tai pihalta ulko-ovelle ei ole kynnystä tai portaita tai niiden viereen on rakennettu luiska sitä tarvitsevia varten. Aiemmin hissittömään kerrostaloon on päätetty asentaa hissi, jotta talossa voivat asua helposti niin vauvat kuin vaaritkin.
Vuonna 2012 taloyhtiöistä ei enää löydy hissejä, jotka pysähtyvät epätasaisesti kerrostason ylä- tai alapuolella, jolloin kynnykseen on helppo kompastua. Hississä on automaattiovet, jotta kauppakassien kanssa ei enää tarvitse laskea kasseja maahan oven avaamiseksi vaan hissin voi tilata nappia painamalla ja sitten kävellä siihen sisään.

Hissiin mahtuu koko perhe kerralla, eikä äidin tarvitse pelätä perheen lasten repun hihnojen jäämistä ovien väliin. Yläkerran naapuri pyörätuoleineen mahtuu hissiin, ja perheen isoäidin on helppo tulla kyläilemään rollaattorillaan. Kaikki talon asukkaat pääsevät myös käyttämään talon ullakolla sijaitsevaa saunatilaa, jonne ennen pääsi vain portaita pitkin.

Edistyksellisimmässä taloyhtiöissä talon ulko-ovi avautuu automaattisesti avaimenperää näyttämällä, valot syttyvät rappukäytävään ja hissi on ovet auki valmiina on odottamassa sisään astuvaa matkustajaa. Kun hän astuu hissiin, oman kotikerroksen merkkivalo syttyy ja asukas pääsee helposti ulko-ovelta kotiovelle asti ilman oven avauksia tai napin painalluksia.

Hyvää joulua ja esteetöntä uutta vuotta!
Kommentit (2) Kirjoita kommentti
Minna P., 14.12.2011 8:35
Hyviä ajatuksia ja tavoitteita. Suunnittelu ja paikkaan sovittaminen ovat avaimia hyvään lopputulookseen.

Vakiolevyisen portaan leveydestä leikatut hissikuilut eivät ole parannus, vaan jäävät puolitiehen, tuottavat arkiharmia yhtä paljon kuin poistavat. Tällaisia ratkaisuja ei tulisi tukea valtion varoilla, vaan edellyttää vielä yhtä suunnittelukierrosta.

Luiskaratkaisuista on hyviä kokemuksia, ne helpottavat parhaimmillaan kaikkien elämää. Ja hyvin tehtyinä edistävät omien jalkojen käytt
Lahden Pena, 21.8.2012 20:46
Valitettavasti vasta nyt huomaan osallistua. Esteettömyys on ihana aate. Käytännön toteutusesimerkkejä ratkaisuista, joissa on ½:n kerroksen nousu toteutettu: Rinteessä pohjakerros "maan päällä", pihan puolelta ½ kerrosta enimmäiseen asuinkerrokseen.

Kommentoi

Nimimerkki

Kommentti

Bloggaajan kaikki kirjoitukset

Väriä ja elämyksiä hissimatkaan
20.02.2013 07:11 0 Helin hissiblogi
Suomalaiset eivät juuri hissillä irroittele. 60-80-lukujen hissien tammiviilun tunnistavat kaikki ja kun automaattiovet alkoivat hisseissä yleistyä, tammiviilu vaihtui metallinhohtoiseen rosteripintaan. Voisiko hissimatkasta saada viihtyisämmän tuomalla hissiin vaikkapa kappaleen asuinalueen historiaa?
Hissien kunnossapito - kuinka valitsen palveluntarjoajan?
16.04.2012 04:59 0 Helin hissiblogi
Aina aika ajoin kuulen kommentteja, että hissien kunnnossapitosopimuksissa ei ole mitään eroja ja on aivan sama, kuka hissiämme huoltaa. Kannattaako siis aina valita edullisin sopimushinta vai voisiko kunnossapidon kilpailutukseen löytyä myös muita kriteerejä?
Jos hissi jää jumiin
08.02.2012 03:49 26 Helin hissiblogi
Oletko koskaan jäänyt hissiin jumiin? Toivottavasti et, mutta aina on hyvä varmistaa, miten nopeasti silloin apu tulee paikalle ja mitkä tekijät avun saannin nopeuteen vaikuttavat. Jos hissi pysähtyy yllättäen esimerkiksi kerrosten väliin, tärkeintä on pysyä rauhallisena, sillä vaaraa ei ole. Hissi ei putoa ja tuuletusaukoista virtaa koriin raitista ilmaa. Hissin ovia ei saa yrittää avata itse, vaan apuun on hälytettävä hissin huoltoyhtiö.
Esteetön taloyhtiö 2012
12.12.2011 10:36 2 Helin hissiblogi
Vuonna 2012 jokainen taloyhtiön asukas pääsee liikkumaan kotitalossaan esteettömästi. Kadulta tai pihalta ulko-ovelle ei ole kynnystä tai portaita tai niiden viereen on rakennettu luiska sitä tarvitsevia varten. Aiemmin hissittömään kerrostaloon on päätetty asentaa hissi, jotta talossa voivat asua helposti niin vauvat kuin vaaritkin.
Haluaisitko nostaa asuntosi arvoa 10 prosentilla?
11.09.2011 09:35 3 Helin hissiblogi
Harjoittelijamme teki alkukesästä asuntojen myynti-ilmoitusten perusteella tutkimuksen, jossa hän vertaili samanikäisten ja kuntoisten, hissillisten ja ilman hissiä olevien asuntojen hintoja kolmessa Helsingin kaupunginosassa. Esimerkiksi Lauttasaaressa hissillisissä kerrostaloissa asunnon hintapyyntö oli keskimäärin 300 euroa suurempi kuin hissittömissä taloissa riippumatta siitä, missä kerroksessa asunto sijaitsi.
Hyväksymmekö vanhojen hissien riskit?
25.05.2011 04:25 6 Helin hissiblogi
Noin kuukausi sitten saimme lukea uutisista 3-vuotiaan pojan puristuneen veräjähissin ovien väliin. Samoihin aikoihin saimme asiakaspalvelukeskukseemme puhelinsoiton, jossa henkilö kertoi olevansa jumissa kaatuneen kärryn ja hissikorin seinän välissä 200 kg:n kuorma käsiensä varassa. Niin ikään palvelukeskukseemme otti yhteyttä myös kuudennen kerroksen asukas, joka oli avannut kerroksessa hissin oven, joka aukesi vaikka hissi ei ollut paikalla.
Hissillä turvallisesti koiran kanssa
26.04.2011 07:20 4 Helin hissiblogi
Vuosi sitten havahduin siihen, että noin kolmanneksessa meille raportoiduista hisseihin liittyvistä vaaratilanteista oli osallisena koira. Lähes kaikki vaaratilanteet johtuivat siitä, että koiran remmi oli jäänyt hissin oven väliin, joko niin, että remmi jäi lenkille oven väliin tai omistaja ja koira jäivät eri puolille ovea. Vaikka hissin turvalaitteet toimisivat asianmukaisesti, hissi saattaa silti lähteä liikkeelle ohut remmi oven välissä, jolloin tilanne on helposti koiralle kohtalokas.
Säästöjä ja helppoutta remontteja yhdistämällä
18.04.2011 03:29 3 Helin hissiblogi
Vierailin viime syksynä kuopiolaisessa taloyhtiössä, jossa oli päätetty yhdistää useampi remontti yhteen nippuun: laaja lvi-saneeraus, saunatilojen ja porrashuoneen kunnostus ja hissin uusiminen. Näin asukkaat selvisivät yhdellä remonttiajalla, talon rakenteita avattiin auki vain kerran ja saatiinpa aikaan vähän säästöjäkin.