Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Asuminen > Asuntovuokrausneuvonta

Vuokrasuhteisiin liittyvää neuvontaa tarjoavat jäsenillen Suomen Vuokranantajat SVA ry ja Vuokralaiset VKL ry.

Hyvä vuokrasuhde - Käytännön opas asunnon vuokraukseen

Opas antaa niksit onnistuneeseen ja sujuvaan vuokrasuhteeseen. Perustuu Hyvä vuokratapa -ohjeistukseen. Lue lisää ja tilaa...

hyvä_vuokrasuhde_kansi.jpg

Vuokrakodin huolto-opas

Opas kertoo, mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu tehdä itse kotonaan ja millaisista vioista tulee ilmoittaa vuokranantajalle tai huoltoyhtiölle. Oppaassa on myös ohjeet yleisimpiin huoltotöihin. Lue lisää ja tilaa...

Vuokrakodin huolto-opas_nettikansi.jpg

Asunnon vuokraukseen neuvontaa

Vuokralaisille sekä vuokranantajille on tarjolla neuvontaa vuokrasuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Oikeat tiedot ja menettelyt jo vuokrasuhdetta tehtäessä koituvat kummankin osallisen eduksi ja vältytään monilta tarpeettomilta epäselvyyksiltä.

Vuokranantajien maksuton neuvonta jäsenille

Suomen Vuokranantajat pyrkii edistämään hyvää huoneenvuokratapaa ja reiluja menettelytapoja vuokralaisen ja vuokranantajan välisissä suhteissa. Tarkoituksena on edistää oikean tiedon leviämistä huoneenvuokrasuhdetta koskevista asioista. Suomen Vuokranantajien jäseneksi hyväksytään yksityisiä henkilöitä ja oikeuskelpoisia yhteisöjä, jotka tarjoavat vuokralle asuin- tai liikehuoneistoja. Yhdistys on tarkoitettu kaikille huoneistonomistajille, jotka toimivat vuokranantajana.

Suomen Vuokranantajat keskittyy toiminnassaan jäsenekseen liittyneiden vuokranantajien palvelemiseen koko Suomen alueella. Jäsenten käytössä on mm. juridinen puhelinneuvonta huoneenvuokraukseen liittyvissä kysymyksissä. Suomen Vuokranantajien sivut toimivat osoitteessa www.vuokranantajat.fi.

Maksullista neuvontaa vuokranantajille

Kiinteistöliiton maksullinen puhelinneuvonta palvelee ei-jäseninä olevia vuokranantajia numerossa 0600 0 1122 neljänä päivänä viikossa kaksi tuntia päivässä eli ma-to klo 14-16. Neuvontapalvelun hinta on 1,95 euroa minuutissa + paikallisverkkomaksu. Maksullista neuvontaa antaa yksi lakimies kerrallaan.

Vuokralaisten neuvonta

Vuokralaiset VKL ry on valtakunnallinen vuokralaisten etuja ja oikeuksia valvova ja edistävä järjestö. Tietoa vuokralla asumiseen liittyvistä asioista löytyy osoitteesta www.vuokralaiset.fi.