Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Vuokrasuhteisiin liittyvää neuvontaa tarjoavat jäsenillen Suomen Vuokranantajat SVA ry ja Vuokralaiset VKL ry.

Hyvä vuokrasuhde - Käytännön opas asunnon vuokraukseen

Opas antaa niksit onnistuneeseen ja sujuvaan vuokrasuhteeseen. Perustuu Hyvä vuokratapa -ohjeistukseen. Lue lisää ja tilaa...

hyvä_vuokrasuhde_kansi.jpg

Vuokrakodin huolto-opas

Opas kertoo, mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu tehdä itse kotonaan ja millaisista vioista tulee ilmoittaa vuokranantajalle tai huoltoyhtiölle. Oppaassa on myös ohjeet yleisimpiin huoltotöihin. Lue lisää ja tilaa...

Vuokrakodin huolto-opas_nettikansi.jpg

Hyvä vuokratapa -ohjeistus

Viimeisin Hyvä vuokratapa -ohjeistus on julkistettu huhtikuussa 2008. Ohjeisiin on kiteytetty vuokralaisten ja vuokranantajien näkemys siitä, millaisten periaatteiden mukaan he haluavat vuokrasuhteen toimivan. Hyvä vuokratapa pdf-asiakirjana.

Tavoitteena on, että vuokramarkkinoille syntyy uusitun ohjeistuksen myötä käytäntö, joka auttaa ennalta ehkäisemään ja välttämään ongelmia. Ohjeistus valottaa esimerkiksi, miten vuokrasuhteen alkaessa sovitaan loppusiivouksesta ja vuokran korotuksesta. Uudistettu ohjeistus on entistä käytännönläheisempi ja se myös ottaa kantaa niihin ongelmiin, jotka toistuvat vuokrasuhteissa. Sekä vuokralaiset että vuokranantajat ovat kokeneet ohjeistuksen tärkeäksi ohjenuoraksi ja sitoutuneet siihen.

Hyvä vuokratapa -ohjeistuksen ensipainos ilmestyi vuonna 2003. Tuolloin Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Vuokranantajat ja Vuokralaisten Keskusliitto laativat yhteistyössä ohjeistuksen hyväksi vuokratavaksi. Tarkoituksena oli luoda pelisäännöt vuokrasopimustoimintaan ja edesauttaa siten ongelmattoman ja toimivan vuokrasuhteen luomisessa, sen jatkuvassa hoitamisessa ja asianmukaisessa päättämisessä. Uuden Hyvä vuokratapa -ohjeistuksen ovat laatineet yhteistyössä Vuokralaisten Keskusliitto, Suomen Vuokranantajat SVA, Suomen Kiinteistöliitto ja RAKLI.

Hyvässä vuokrasuhteessa molemmat voittavat - vuokralaisen vuokra pysyy kohtuullisena ja vuokranantaja välttää turhat kulut. Hyvään vuokratapaan kuuluu myös hyvä naapuruus asuinyhteisössä. Asuinyhteisön hyvinvointi perustuu siihen, että asukkaat ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista ja huomioivat muut asukkaat.