Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuJäsensivut
Etusivu >

Kiinteistöliitto

Taloyhtiön kuntokirja

Kirja opastaa rakennuksen korjaustarpeiden selvittämisessä ja kertoo, miten ja milloin eri rakennusosia (esim. julkisivut, vesi- ja viemärijärjestelmä) kannattaa korjata. Lue lisää ja tilaa...

taloyhtion_kuntokirja.jpg

Kunnossapitotarveselvitys -lomake taloyhtiöille

Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että taloyhtiön hallitus esittää vuosittain varsinaisessa yhtiökokouksessa - nimenomaan tilinpäätöskokouksessa - kirjallisen selvityksen seuraavien viiden vuoden kunnossapitotarpeesta. Kunnossapitotarveselvitykselle ei laki aseta mitään määrämuotoa.

Kiinteistöliitto on luonut lomakkeen, jonka avulla taloyhtiöiden hallitukset ja isännöitsijät voivat laatia yhtiökokoukselle esitettävän selvityksen kunnossapitotarpeista. Ohessa on täytettävä lomake word-muodossa sekä yksi kuvitteellisen taloyhtiön täytetty lomake pdf-muodossa esimerkiksi, miltä lomake täytettynä voi näyttää.

Ensimmäinen kunnossapitotarveselvitys esitetään suurimmassa osassa taloyhtiöitä kevään 2011 yhtiökokouksessa. Näin on myös niin sanotuissa kahden yhtiökokouksen asunto-osakeyhtiöissä.

Kunnossapitotarveselvityksen pohjalta käydään keskustelua seuraavan viiden vuoden kunnossapidon tarpeesta, joka vaikuttaa olennaisesti yhtiövastikkeisiin. Selvityksen perusteella ei kuitenkaan tehdä varsinaisia päätöksiä korjaushankkeiden käynnistämisestä.

Lomaketta täytettäessä kuhunkin harmaaseen kenttään kirjoitetaan omaa taloyhtiötä koskevat tiedot. Tietoja täytettäessä tulee huomioida se, että mikäli hallituksen esitys poikkeaa esim. kuntoarviossa mainitusta, on hyvä kirjoittaa sille hallituksen perustelu kohtaan "Muu selvitykseen liittyvä informaatio".

Lomakemallit Kiinteistöliitolta jäsentaloyhtiöiden käytettäväksi (edellyttää kirjautumista):