Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > KIRA-digin neljänteen kokeiluhankehakuun osallistuu yli 100 hakemusta

KIRA-digin neljänteen kokeiluhankehakuun osallistuu yli 100 hakemusta
Muu tiedote, julkaisupäivä 3.9.2017

Rakennetun ympäristön digitalisaatio ja kokeilut kehittämisen välineenä herättävät toimialalla ilahduttavaa kiinnostusta. KIRA-digi-hankkeen kokeiluhankerahoituksen neljäs hakukierros päättyi elokuun lopussa ja houkutteli yli 100 hakemusta.

Hankkeiden suunniteltu kokonaisrahoitus on yhteensä noin 9,6 miljoonaa euroa, josta alan oma osuus on noin 5,9 miljoonaa euroa ja haettu KIRA-digi-rahoitus noin 3,7 miljoonaa euroa.

Rahoitusta tavoittelee 98 eri hakijaorganisaatiota, joista 83 on yrityksiä ja 15 kaupunkeja, yhdistyksiä tai säätiöitä. Hakijoista yli puolet on pieniä yrityksiä. Varsinaisten hakijoiden lisäksi hakemuksissa on mukana noin 200 yhteistyöorganisaatiota. Hakemuksia saapui aiempaa laaja-alaisemmin sekä KIRA-alalta että KIRA-alan ulkopuolisista organisaatioista.

"Tälle hakukierrokselle lähdettäessä mietimme olisiko kentän kokeilupotentiaali jo käytetty, mutta näyttää että tälle kehittämisen väylälle on edelleenkin vahva tilaus. Ala on löytänyt kokeilut", toteaa KIRA-digi-hankkeen digipäällikkö Teemu Lehtinen.

KIRA-digi-hanke rahoittaa kokeiluja vuosina 2016-2018 yhteensä enintään noin 4 miljoonalla eurolla. Tällä hakukierroksella jaettavissa on lähes miljoona euroa. Päätökset tuettavista hankkeista on tarkoitus tehdä syys-lokakuun vaihteessa ja hankekohtaiset avustuspäätökset lokakuussa.

Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatiosta edistävä KIRA-digi on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta. Tavoitteena on avata rakentamisen ja kaavoituksen julkinen tieto kaikkien helposti käytettäväksi, kehittää sujuvasti yhteen toimivia järjestelmiä ja yhtenäisiä toimintatapoja sekä kehittää lainsäädäntöä alan digitalisaatiota tukevaksi. KIRA-digissä kiinteistö- ja rakentamisalan yritykset, viranomaiset ja muut yhteisöt kehittävät yhdessä toimialan digitalisaatiota visionaan avoin ja yhteen toimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi.

Lisätietoja: kiradigi.fi

KIRA-digi-hanke (2016-2018) on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta ja tukee myös Sujuvoitetaan säädöksiä -kärkihanketta. Hankkeen vastuuministeriö on ympäristöministeriö. Hankkeessa ovat mukana KIRA-foorumin neljätoista yhteisöä, yhtenä Kiinteistöliitto.

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla