Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Tulevaisuudessa yhä useampi ikääntyvä asuu kaupungissa

Tulevaisuudessa yhä useampi ikääntyvä asuu kaupungissa
Muu tiedote, julkaisupäivä 28.6.2017

Tulevaisuudessa yhä suurempi osa ikääntyvistä asuu kaupunkialueilla, käy ilmi ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) toteuttamasta tuoreesta "Ikääntyneiden asuinpaikat nyt ja tulevaisuudessa" -raportista. Kaupunkialueiden suunnittelussa hyvin saavutettavat ja esteettömät asuinympäristöt korostuvat. Myös tarve ikääntyneiden itsenäistä asumista tukeville palveluille ja asumisratkaisuille on kasvussa.

Kaupunkimaiset asuinympäristöt vetävät ikääntyneitä voimakkaimmin puoleensa. Toisaalta ikääntyneiden muuttoliike on vähäistä ja muutot kohdistuvat harvoin kokonaan uuteen asuinympäristöön, sillä useimmiten muutetaan sopivampaan asuntoon tutulla asuinalueella.

Selvitys tutkii paikkatietoaineistojen avulla ikääntyneiden sijoittumista erilaisiin asuntoihin ja asuinalueille. Lisäksi raportissa kiinnitetään huomiota muuttoliikkeeseen ja asukkaiden pysyvyyteen. Näin saadaan tärkeää tietoa siitä, miten asuinalueet vastaavat ikääntyneen väestön tarpeisiin.

Suomen ympäristökeskuksen ja ympäristöministeriön tiedote raportista

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla