Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Rakennusalan korttiralli helpottuu

Rakennusalan korttiralli helpottuu
Lehdistötiedote, julkaisupäivä 4.5.2017 10:01

tv_pysty_logoSuomen Tilaajavastuu Oy tuo helpotusta rakennusalaa puhuttaneeseen korttiralliin Taitorekisteri-palvelun avulla. Taitorekisteri on sähköinen palvelu ammattipätevyyksien hallinnointia ja tarkastamista varten, ja se lanseerattiin pilotoinnin jälkeen laajemmin huhtikuussa 2017. Taitorekisteriin syötetyt pätevyydet voidaan lukea Valttikorttia hyödyntämällä. Valttikorttia käytetään rakennustyömailla yleisesti henkilötunnisteena ja kulunvalvonnassa. Näin erillisiä kortteja ja pätevyystodistuksia ei tarvita.

Taitorekisteri tukee tällä hetkellä yli 30:a rakennusalan yleistä ammattipätevyyttä. Taitorekisterissä on varmennettuna esimerkiksi SETIn myöntämä SFS 6002 sähkötyöturvallisuuspätevyys, Inspectan sertifioimia pätevyyksiä (muoviputkihitsaajat, telineasentajat) ja VTT:n myöntämät märkätilapätevyydet. Lisäksi rakennusalalla yleisesti käyttöön tuleva sähköinen yleisperehdytys, ePerehdytys, on alusta alkaen luettavissa Taitorekisteristä. Osa pätevyyksistä tulee Taitorekisteriin suoraan alkuperäisrekisteristä, osan työnantaja voi itse syöttää palveluun.

"Taitorekisteri on osoitus kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation etenemisestä ja byrokratian vähentämisestä. Keskitetty ammattipätevyys- ja osaamisrekisteri parantaa työturvallisuutta ja helpottaa työmaiden arkea. Neuvottelut uusien yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat, ja tavoitteena on laajentaa Taitorekisteristä saatavia pätevyystietoja muillekin toimialoille. Tulevaisuudessa myös koulutuksia tarjoavat tahot voivat lisätä pätevyystiedot Taitorekisteriin heti koulutuksen jälkeen", Tilaajavastuun toimitusjohtaja Lars Albäck kertoo.

Taitorekisteriä käytetään selainpohjaisella käyttöliittymällä. Lisäksi pätevyyksiä voi lukea Valttikortin avulla Android-puhelimella maksuttomalla "Taitorekisteri" -mobiilisovelluksella.

Lisätietoja:

http://kampanja.tilaajavastuu.fi/taito

Lars Albäck, toimitusjohtaja, Suomen Tilaajavastuu Oy
lars.alback (at) tilaajavastuu.fi, puh. 040 503 3672

Jani Syvähuoko, Suomen Tilaajavastuu Oy
jani.syvahuoko (at) tilaajavastuu.fi, puh. 040 584 3807

Sami Sinisalo, Suomen Tilaajavastuu Oy
sami.sinisalo (at) tilaajavastuu.fi, puh. 040 579 9468

Lähde: Suomen Tilaajavastuu Oy

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla