Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Ilmoita asunto-osakeyhtiön hallitusmuutokset netissä

Ilmoita asunto-osakeyhtiön hallitusmuutokset netissä
Virallinen tiedote, julkaisupäivä 20.4.2017

Kevät on asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokousten kiireisintä pitoaikaa. Yhtiökokouksissa valitaan mm. hallituksen uudet jäsenet, jotka pitää ilmoittaa kaupparekisteriin viivytyksettä.

Hallitus kuva PRH-infoon.jpg

Asunto-osakeyhtiön hallitus on helpointa, nopeinta ja edullisinta ilmoittaa kaupparekisteriin netissä YTJ-palvelussa. Muutaman vuoden käytössä ollut netissä ilmoittaminen on yleistynyt tasaisesti, ja jo 45 prosenttia asunto-osakeyhtiöiden hallintoa koskevista muutosilmoituksista tehdään netissä.

Ilmoittaminen netissä YTJ-palvelussa on helpompaa kuin paperilomakkeella, koska palvelu ohjaa ilmoituksen tekemisessä. Netissä tehdyt ilmoitukset pystytään myös käsittelemään paperisia nopeammin.

Asunto-osakeyhtiön muutosilmoituksen voi allekirjoittaa joko hallituksen jäsen tai isännöitsijä.

Netissä ilmoittaminen on yleensä edullisempaa

Kun teet ilmoituksen netissä, tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen sekä omat verkkopankkitunnuksesi tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Ilmoituksen tekeminen netissä on yleensä edullisempaa kuin paperilomakkeella. Esimerkiksi asunto-osakeyhtiön hallitusmuutoksen ilmoittaminen netissä maksaa 40 euroa, kun taas paperi-ilmoituksen hinta on 85 euroa.

Palvelu laskee ilmoituksen käsittelymaksun. Sen maksat palvelussa ilmoituksen hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen joko verkkopankissa tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin ilmoituksen allekirjoittaja.

Lue lisää netissä ilmoittamisesta ja tutustu opasvideoihin YTJ-palvelun nettisivuilla. Siirry ytj.fi-sivustolle.

Lisätietoa:Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma-pe klo 9.00-16.15.

Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Timo Tossavainen

Timo Tossavainen | 21.4.2017 10:55:00

Taloyhtiön yhteyshenkilöiden muutokset on syytä ilmoittaa myös Kiinteistöliiton jäsenrekisteriin, jotta neuvontaa saavat oikeat henkilöt ja myös tapahtumakutsut, jäsentiedotteet ja muut infot tulevat taloyhtiössä oikeille ihmisille. Uudet yhteyshenkilöt voi ilmoittaa netissä osoitteessa: http://www.kiinteistoliitto.fi/osoitteenmuutos/osoitteenmuutos/

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla