Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Nopea toiminta ehkäisee jälkivahinkoja ja pienentää turvallisuusriskejä

Nopea toiminta ehkäisee jälkivahinkoja ja pienentää turvallisuusriskejä
Muu tiedote, julkaisupäivä 8.3.2016

Uusi ohje vahinkosaneeraukseen:

Nopea toiminta on keskeistä, kun kiinteistö haluaa ehkäistä vahinkotapauksissa jälkivahinkojen syntymisen. Jälkivahinkojen kustannukset voivat monasti olla merkittävä osa koko vahingon määrästä. Työterveyslaitos sekä JVT- ja Kuivausliikkeiden liitto ovat julkaisseet taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille tarkoitetun tilaajan ohjeen "Turvallinen vahinkosaneeraus ja jälkivahinkojen torjunta."

Tuvasa.jpg

Ohje antaa vahinkosaneeraukseen yleisen etenemisprosessin, tietoa ihmisten suojaamisesta vahinkosaneerauskohteissa sekä yksityiskohtaiset menettelyohjeet toimintaan vesivahingoissa, home- ja mikrobivaurioissa, kalmasaneerauksessa, palovahingoissa ja öljysaneerauksissa.

Vahinkokohteissa työn tilaajan on varmistettava, että työn tekijä ottaa huomioon tilojen käyttäjien turvallisuuden ja estää heidän altistumisensa vahingosta aiheutuville epäpuhtauksille. Myös työturvallisuus vahinkokohteissa korostuu.

Jälkivahinkojen torjunnalla estetään, rajataan tai pienennetään vaurioita ja lyhennetään aikaa, jonka rakennus on pois käytöstä. Jälkivahinkoja torjutaan esimerkiksi tuulettamalla palo- ja muita kaasuja, poistamalla irtovesi, kemikaalit ja palojätteet, tukemalla ja suojaamalla rakenteita järjestämällä tilapäissähkö ja lämmitys sekä siirtämällä tai suojaamalla irtaimistot. Vahinkosaneerauksen jälkeen tila on sellaisessa kunnossa, jossa korjausrakentaminen voidaan aloittaa.

Vahinkosaneerausalalla on ollut jo yli 10 vuotta voimassa auktorisointimenettely. Auktorisoitu JVT- ja kuivausliike tuntee turvallisuusvaatimukset, joten asiointi auktorisoidun kumppanin kanssa on tilaajalle teknisesti että taloudellisesti turvallinen ratkaisu.

Kiinteistöliitto oli edustettuna ohjeen tuottamisessa vastanneessa TUVASA-tutkimushankkeessa.

Tilaajan ohjeen löydät täältä.

Lisätietoja:
Suomen Kiinteistöliitto
kehityspäällikkö Jari Virta
puh. 09 1667 6224
Lähetä sähköpostia

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla