Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Uusi laki muuttaa hissien tarkastuskäytäntöä

Uusi laki muuttaa hissien tarkastuskäytäntöä
Muu tiedote, julkaisupäivä 22.2.2016

Uusi hissiturvallisuuslaki panee täytäntöön EU:n hissejä ja hissien turvakomponentteja koskevan direktiivin ja korvaa aiemmin sähköturvallisuuslaissa olleen hissejä koskevan säätelyn. Lain lopullista sisältöä ei vielä ole vahvistettu, mutta valmisteluvaiheen perusteella vaikuttaa siltä, että merkittävin muutos on hissin ensimmäisen tarkastuksen aikaistuminen ja pätevyysvaatimusluokkien karsinta.

- Hissien ensimmäinen määräaikaistarkastus eli varmennustarkastus tulee tehdä kahden vuoden kuluessa käyttöönotosta, kun aikaraja oli aikaisemmin neljä vuotta. Sen jälkeen tarkastukset tehdään entiseen tapaan kahden vuoden välein, sanoo lakimies Kaisu Terkki Kiinteistöliitosta.

Tarkastuksia tulee jatkossa nykytilanteeseen verrattuna yksi enemmän. Ensitarkastuksen aikaistuessa hissin mahdolliset viat ja puutteet huomataan jo takuuajan kuluessa.

Myös hissitöiden pätevyyskäytäntö muuttuu uuden lain myötä. Hissipätevyys 1- ja 2 -luokat korvataan yhdellä pätevyydellä, joka oikeuttaa toimimaan hissitöiden johtajana hissien huolto-, korjaus- ja muutostöissä mukaan lukien tarvittavat sähkötyöt.

Vuosittain vanhoihin asuinkerrostaloihin jälkiasennetaan 220 - 250 hissiä. Vanhoja hissejä on modernisoitu vuosittain 300 - 400 kappaletta. Tämän lisäksi tulevat ne hissien modernisoinnit, joissa vanhaan kuiluun asennetaan uusi hissi.

Uuden hissiturvallisuuslain on määrä tulla voimaan 20. huhtikuuta 2016.

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla