Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Rakennuskustannukset tammikuussa lähes ennallaan

Rakennuskustannukset tammikuussa lähes ennallaan
Muu tiedote, julkaisupäivä 15.2.2016

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2016 tammikuussa 0,2 prosenttia edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna. Rakentamisen työpanosten hinnat nousivat 0,8 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat laskivat 0,6 prosenttia ja palveluiden hinnat 1,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys

rki_2016-02-15.png

Joulukuusta tammikuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi pysyi lähes ennallaan. Työpanosten hinnat nousivat 0,4 prosenttia ja tarvikepanosten hinnat puolestaan laskivat hieman. Palveluiden hinnat laskivat 1,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Rakennuskustannusindeksi uudistui

Rakennuskustannusindeksi on uudistettu ja perusvuodeksi vaihdettu vuosi 2015. Uudistuksessa indeksin painorakenteet on päivitetty vastamaan nykypäivän talonrakentamisen panoskustannusjakaumia. Hyödykeotos on päivitetty uusia rakennusteknisiä määräyksiä vastaavaksi. Yritysotosta on hieman laajennettu uusien kerättävien tuotehintatietojen johdosta. Palvelunimikkeiden osalta on siirrytty käyttämään valtaosin palvelujen tuottajahintaindeksin tietoja. Uutena indeksinä julkaistaan asuinrakentamisen kokonaisindeksi, joka kattaa sekä uudis- että korjausrakentamisen. Laskennasta poistuvia indeksejä ovat maatalousrakennusindeksi ja remontti-indeksit.

Lisätietoa Tilastokeskuksen sivuilta:

Julkaisu pdf-muodossa (13 sivua)

Lähde: Rakennuskustannusindeksi. Tilastokeskus

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla