Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Tammikuun tulipaloissa menehtyi 11 ihmistä - Alkusammutustaito pelastaa henkiä ja omaisuutta

Tammikuun tulipaloissa menehtyi 11 ihmistä - Alkusammutustaito pelastaa henkiä ja omaisuutta
Muu tiedote, julkaisupäivä 3.2.2016

Jokaisella on velvollisuus ryhtyä pelastustoimenpiteisiin onnettomuustilanteessa omien kykyjen sallimissa puitteissa. Alkusammutus tulipalon ensi hetkillä voi pysäyttää palon leviämisen sekä ehkäistä henkilö- ja omaisuusvahingot. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) ja Suomen Palopäällystöliitto ylläpitävät AS1-koulutusta, jossa kuka tahansa voi oppia alkusammutuksen. SPEKin mediaseurannan mukaan tulipaloissa kuoli tammikuussa 11 ihmistä.

Alkusammutustaito on kansalaistaito, jota voi tarvita aivan yllättäen. Valtakunnallinen alkusammutuskoulutus AS1 antaa kaikille suomalaisille tiedot ja taidot palonalkujen sammuttamiseen. Koulutuksen käyneet osaavat käyttää vähintään sammutuspeitettä ja käsisammutinta sekä kiinnittävät huomiota paloriskeihin ympäristössä. Alle 12-vuotias lapsi voi osallistua käytännön harjoitukseen vanhempien luvalla ja vanhempien valvonnassa.

Maksutonta alkusammutuskoulutusta 100 000 ihmiselle

Maaliskuussa käynnistyy Sankarikoulutus-kampanja, joka on osa LähiTapiolan ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön laajaa yhteistyötä. Koko vuoden kestävän kampanjan avulla LähiTapiola tarjoaa maksutonta alkusammutuskoulutusta 100 000 suomalaiselle eri puolilla maata.

Sankarikoulutus 2016 LähiTapiola.jpg

Teoriaopetus tehdään SPEKin uudella verkko-opetusmateriaalilla ja käytännön koulutuksesta huolehtivat AS1-kouluttajat. Todistuksena koulutuksen suorittamisesta saa viisi vuotta voimassa olevan AS1-kortin. Alkusammutuskoulutusjärjestelmää ylläpitävät SPEK ja SPPL.

SPEK logo.JPEG - pienennetty

Tulipaloissa menehtyi alkuvuonna 11 ihmistä

SPEKin mediaseurantaan perustuvien alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 11 ihmistä. Kuolleista miehiä on seitsemän, naisia yksi ja kolmen sukupuoli ei ilmene mediatietoista. Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolleita oli yhdeksän.

Lisätietoja:

Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK)

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla