Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > No nyt on liukasta! - Hiekoitetaanko vai suolataanko?

No nyt on liukasta! - Hiekoitetaanko vai suolataanko?
Muu tiedote, julkaisupäivä 26.1.2016

Liukkaille teille, jalkakäytäville ja taloyhtiöiden pihoille tarvitaan talvisin joko hiekkaa tai suolaa, jotta liikkuminen olisi turvallisempaa. Hiekoitushiekan ja tiesuolan hyviä ja huonoja puolia on tutkittu paljon. Helsingin KTK:n kuljetuspäällikkö Harri Erkkilä kertoo molempien keinojen edut ja haitat.

Hiekka toimii erityisen hyvin kovilla pakkasilla

Hiekoitushiekan avulla renkaat eivät luista jäisellä tiellä ja ajaminen helpottuu, kun tielle saadaan pitoa. Hiekoitus toimii hyvänä liukuesteenä myös kovilla pakkasilla. Se on myös ympäristöystävällisempää kuin suola, tosin sen joukossa olevat pikku kivet saattavat keväisin aiheuttaa naarmuja autojen tuulilaseihin.

"Hiekkaa täytyy levittää teille ja kaduille useita kertoja talvessa, sillä uuden lumen sataessa se hautautuu lumipeitteen alle ja tulee auratuksi sivuun. Tästä johtuen hiekkaa kertyy teiden varsille suuria määriä. Se täytyy kerätä keväisin kaduilta pois ja tämän vuoksi hiekoituksen kulut nousevat usein korkeiksi. Hiekoitushiekka kertyy salakavalasti myös viemärien tukkeeksi", kertoo kuljetuspäällikkö Harri Erkkilä.

Tiesuola pitää pikkupakkasella tiet ja kadut sulina

Hiekoitusta vai suolausta Helsingin KTK.jpeg

Suolaa voidaan käyttää sulattamaan tien pintaa tai estämään sen jäätyminen. Se voidaan levittää teille joko rakeina tai veden ja suolan liuoksena, eikä sitä tarvitse siivota keväisin pois.

Erkkilä muistuttaa, että teiden suolaus voi kuitenkin olla haitallista ympäristölle:

"Suolan käyttö teillä voi johtaa kalojen ja kasvien kuolemiin sekä pohjavesien suolapitoisuuden kasvuun, josta voi seurata pohjavesien saastumista ja veden kloridipitoisuuden kasvua. Suola ei vaikuta yhtä tehokkaasti kovemmilla, yli seitsemän asteen pakkasilla. Sillä on myös syövyttävä vaikutus metallille, joten se on huono vaihtoehto esimerkiksi metallisilloille ja se saattaa myös ruostuttaa autoja. Sulaessaan lumi kuitenkin laimentaa suolaa."

Lumen auraus on tärkeintä - muut toimenpiteet ovat jälkiruokaa

Suomen teiden talvikunnossapidossa käytetään sekä hiekoitushiekkaa että tiesuolaa. Molempien käyttö sopivassa suhteessa takaa parhaan mahdollisen tuloksen. Tärkeintä loppupeleissä on kuitenkin laadukas auraustyö. Vuosikaudet auraus- ja hiekoitustöitä tehnyt Helsingin KTK:n liikennöitsijä Kalle Karttunen totesikin hiekoituksen ja suolauksen olevan vasta lumen poisajon jälkiruoka.

Lähde: Helsingin KTK Oy

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla