Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Kiinteistölehti aloitti vuoden saunalla ja energiansäästöllä

Kiinteistölehti aloitti vuoden saunalla ja energiansäästöllä
Muu tiedote, julkaisupäivä 20.1.2016 16:34

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden tammikuun numero. Heti kansikuvajuttu vie kahdenlaiseen saunaan: kerrostalon puulämmitteiseen pihasaunaan ja vaikka neliömetrille mahtuvaan infrapunasaunaan. Toinen iso lukupaketti käsittelee energian säästöä ja kerrostalojen uusituvia energialähteitä Tukholmassa ja Kuopiossa.

SKL_1_16_kansi200.jpgEnergiaa kerrostaloille maasta ja taivaalta

Uudistuvan energian hyödyntäminen osataan ainakin kuopiolaisessa taloyhtiössä, vaikka länsinaapurissa ollaan ehkä Suomea edellä. Anna-Liisa Pekkarisen ja Mikko Rousin artikkelit kertovat mistä kaikkialta lämmitysenergiaa voi kerätä - ja miten saada talosta poistuva hukkalämpö takaisin.

Saunassa virkistyy ruumis ja mieli, tiesivät jo muinaiset suomalaiset. Puulämmitteinen sauna ei suinkaan kuulu vain lapsuusmuistoihin tai kesämökille. Viikissä on uudehko kerrostaloyhtiö, jolla on pihasauna. Riitta Malve-Tammisen jutussa kerrotaan myös taloyhtiön muista kodikkaista yhteistiloista. Toisaalta infrapunasauna voi olla vaikka olohuoneen nurkassa, töpseli vain seinään.

Taloyhtiö ja sen seitsemän hissiä. Hyvin hoidetulta ja ajan tasalla teknisesti pidetyltä isolta asunto-osakeyhtiöltä puuttuivat hissit. Nyt ne jälkiasennetaan, pisteeksi iin päälle. Hissien jälkiasennukseen voi yhä saada aika mukavasti avustustakin.

Asbestipöly on kavala tappaja. Uusi laki asettaa entistä tiukemmat puitteet asbestin kontrolloinnille remonteissa. Tästä ja sen vaikutuksista taloyhtiöiden hankkeille kertovat Merja Kihl ja Ari Mononen.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt, ja siihen pääset mm. osoitteesta www.kiinteistolehti.fi.

Lähde: Suomen Kiinteistölehti

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla