Kiinteistölehti koko hallitukselle

Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
EtusivuAjassaAsuminenHallintoLakitietoTalousHoito ja kunnossapitoPeruskorjaus ja remontointiTalotekniikkaJäsensivut
Etusivu > Vihervuosi 2016 on alkanut - tapahtumia ja toimintaa viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta

Vihervuosi 2016 on alkanut - tapahtumia ja toimintaa viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta
Muu tiedote, julkaisupäivä 14.1.2016

Viidettä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Vihervuosi keskittyy tänä vuonna kestävään suomalaiseen maisemaan sekä kaupungissa että maaseudulla. Teemavuoden tarkoituksena on edistää ympäristön viihtyisyyttä ja ihmisten hyvinvointia. Teemavuosi kannustaa kaikkia toimimaan oman lähiympäristönsä puolesta ja nauttimaan monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Vihervuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

VIhervuosi_2016_logo.jpg

Vihervuoden tapahtumakalenteriin on kertynyt paljon mielenkiintoisia tapahtumia villiyrttiretkistä puukiipeilyn SM-kisaan ja taimienvaihtotempauksista ajankohtaisiin seminaareihin ja työpajoihin. Tapahtumakalenterin tiedot täydentyvät jatkuvasti ja ohjelmaa järjestävät kaupungit, järjestöt, yritykset, yhteisöt sekä yksittäiset ihmiset. Kuka tahansa voi järjestää ohjemaa Vihervuodelle ja ilmoittaa tapahtumasta osoitteessa www.vihervuosi.fi. Verkkosivuilla esitellään myös erilaisia lähiympäristöihin liittyviä projekteja, tutkimushankkeita ja hyväksi havaittuja toimintatapoja.

Vihervuoden pääteemana kestävä suomalainen maisema

Vihervuoden pääteemana on kestävä suomalainen maisema, jota tarkastellaan vuoden aikana kestävän ympäristörakentamisen, kaupunkiviljelyn ja lähiruokatuotannon, viherverkostojen ja lähiympäristöjen saavutettavuuden näkökulmista. Teemat nousevat esille erityisesti Vihervuoden päätapahtumissa, jotka järjestetään Jyväskylässä 10.-11. helmikuuta, Hämeenlinnassa 2. kesäkuuta ja Helsingissä 27. lokakuuta 2016.

Vihervuoden avajaisia vietetään 10.2. Jyväskylän Paviljongissa. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen avaa tapahtuman, jonka jälkeen mm. professori Ulrika K. Stigsdotter Kööpenhaminan yliopistosta kertoo ihmisten terveyttä edistävästä viheralueiden suunnittelusta sekä hollantilainen suunnittelija ja viherrakentaja Nico Wissing kestävän ympäristörakentamisen perusteista. Ks. ohjelma: www.vyl.fi/tapahtumat/viherpaivat-ja-tekniikka

Vihervuosi 2016 - taustatahot ja verkkoviestintä

Vihervuoden suunnittelussa ja toiminnassa ovat mukana mm. ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, Marttaliitto, Puutarhaliitto, Suomen Kotiseutuliitto, Museovirasto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Kiinteistöliitto, Suomen 4H-liitto, Suomen Partiolaiset, Viherympäristöliitto, MTK, SLC, Suomen Maisema-arkkitehtiliitto ja Luonnonvarakeskus.

Vihervuoden tukijat: ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö, Viherympäristöliitto, AvantTecno Oy, Kekkilä Oy, Lappset Group Oy, Puutarha Tahvoset, Betoniteollisuus ry:n ympäristöbetonijaos.

Vihervuosi löytyy alla olevista linkeistä:

Lisätietoja:

  • projektisihteeri Tiia Naskali, Viherympäristöliitto ry, Lähetä sähköpostia, 050 4381860
  • pääsihteeri Seppo Närhi, Viherympäristöliitto ry, Lähetä sähköpostia, 0400 419085

Lähde: Viherympäristöliitto, www.vyl.fi

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla