Taloyhtio.net
Sivukartta Keskustelu Kiinteistöliitto
Etusivu Ajassa Asuminen Hallinto Lakitieto Talous Hoito ja kunnossapito Peruskorjaus ja remontointi Talotekniikka Jäsensivut
Etusivu > Kieltääkö laki grillaamisen parvekkeella?

Kieltääkö laki grillaamisen parvekkeella?
Lehdistötiedote, julkaisupäivä 18.6.2013

Elina Skarra.jpg
Elina Skarra
Ilmat ovat lämmenneet uudelleen ja Kiinteistöliiton puhelinneuvontaan kertyy kysymyksiä grillaamisesta kerrostalossa. Soittajat pohtivat kieltääkö laki parvekkeella grillaamisen. Parvekegrillaamista ei kiellä mikään laki, mutta se on saatettu kieltää taloyhtiön järjestyssäännöissä, milloin kieltoa pitää noudattaa.

Parvekegrillauksen kiellossa on kuitenkin sen valvomisen vaikeuden lisäksi myös toinen ongelma: miten kiellon rikkomisesta voidaan rangaista? On erittäin epätodennäköistä, että tuomioistuin hyväksyisi huoneiston hallintaanoton sillä perusteella, että asukas paloturvallisuusmääräyksiä rikkomatta tai selkeää haittaa aiheuttamatta pelkästään grillaamalla rikkoisi järjestysmääräyksiä.

Kiinteistöliiton mukaan kieltämisen sijaan tulisikin kiinnittää huomiota siihen, ettei paloturvallisuus vaarannu tai ruuanlaitosta aiheudu selkeää haittaa tai häiriötä ympäristölle. On kuitenkin huomioitava, että mikäli pelastusviranomainen on kieltänyt parvekegrillauksen jollakin paikkakunnalla, tällöin kieltoa on luonnollisesti noudatettava.

Nestekaasugrilliä käytettäessä täytyy muistaa, että nestekaasua saa säilyttää kotona enintään 25 kg ja kellarissa ja ullakolla sitä ei saa säilyttää lainkaan. Parvekegrillaajan on myös muistettava huolellisuus grillin käytössä. Grilliä ei saa jättää valvomatta, turvaetäisyyksiä täytyy noudattaa ja ikävien yllätysten varalta sammutusvälineistö olisi hyvä olla käden ulottuvilla.

Lisätietoja: Kiinteistöliitto, lakimies Elina Skarra puh. (09) 1667 6761.

Takaisin


Kommentoi ja keskustele uutisesta

Ei yhtään kommenttia!

Lisää kommenttisi

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen oma kommenttisi tiedotteesta. Paina lopuksi "Kommentoi" -painiketta lisätäksesi kommenttisi.

Aloita kommentointi kirjautumalla